Mehuja olen keitellyt ja marjapuskissa istunu jo useana päivänä. Vähän jo meinaa korivista tulla pihalle nuo viinimarjat.... Mutta mehu on hyvää!

Tänään Nöppösen kanssa herättiin jälleen 6 aikaan. Poika meinas jo herätä puoli kuusi, mutta minä tungin tissiä suuhun, että Nöppönen ois jatkanu uniaan. Puolituntia sitten nukuttiin. Hyviä puoli löytyy, kun herää aikaseen, ehtii keittää koululaisille kunnon puurot aamupalaks ja saa ite rauhassa juoda aamukahveet.

Piti jo launataina tulla kertomaan mitä tapahtu, mutta se sitten unohtu. Elikkä kerron nyt jälkikäteen...
Nöppönen oli aika itkunen päivällä ois vaan sylissä ja tissillä halunnu olla. Rupesin antamaan pojalle välipalaa, niin voi hirveätä, lapsi oli kasvoista ihan kirkkaan punanen ja valkosia näppyjä täynnä. Kasvoja kutis ja Nöppönen oli ahistunut. Isäntä oli ABC:llä käymässä ja minä yksin Impun ja Jäppisen kanssa. Soitin heti päivystykseen ja selitin tilanteen. Siellä hoitaja täti pyyti heti tulemaan terveyskeskukseen näytille. Menin ihan sekasin ja unohin lapsen syntymäajan :) Soitin vielä Maikille naapuriin, että tulee lastenvahiks, vaikkei sitä ois ees tarttenu. Matkalla kelasin, että mitä Nöppönen ois voinu syödä. Mummu oli päivällä tuonut tuoreita herneitä ja Nöppönen lattialta oli löytänyt herneenpalon ja imeskeli sitä, ehkä se herne sitten oli allergisen reaktion tehny. Päästiin heti lääkärin luo ja se tutki lapsen. Hengitys ongelmia ei ollut, iho vaan oli kurjan näkönen ja näppylät oli levinnyt vähän niskaan ja käsiin. Lääkäri pyys hoitajaa antamaan 4ml atarax siirappia. Lääke alko heti vaikuttamaan, kotiin päästiin iho oli jo melkein normaali. Lääkäri sano, että neuvolasta pitäs laittaa Nöppönen allergiatesteihin, kun ei ole varmaa näyttöä mistä reaktio tuli. Mutta jotenkin tuntuu siltä, että laittaako ne yhen reaktion takia...? Onhan Nöppösellä kasvoissa iho ollu aina vähän ihottumainen. Neuvolassa täti on sanonu siihen, että tulee kuolasta.
Kyllä minä säikähin!!!
Koko illan Nöppönen oli ihan repukka.

1850698.jpg
Äitin rakas pikkuinen

Rinsessa lähti eilen päivällä serkkujen kanssa Sataman mummun luo. Rinsessa jäi sinne yöks ja mummu vie tytön aamulla kerhoon ja tuo kerhon jälkeen kotiin.

 1850725.jpg

Illalla kyllästyin marjojen kerruusen ja lähettiin poika porukalla käppäilylle. Imppu oli naapurissa kylässä. Aadolfista oli kivaa olla ainoana isona lapsena mukana. Iskä teki Aadolfille puumiekkan ja koiranputkesta pilliä. Käveltiin tiellä eestaas ja käytiin hakemassa Imppu kotiin. Nähtiin samalla vähän kyläläisiä :)
Iskä lähti vielä iltalennolla, minä pesin pyykkiä ja tein pannaria iltapalaks. Naapurit kävi kattomassa mitä Nöppöselle kuuluu.
Lapset kun sain nukkumaan, tein sukantekelettä. Kohta on sukka valmis ja sitten saankin  ruveta tekemään pikku pojille uusia sukkia. Ameriikan kummipojallekkin ois kiva villasukat kutoa ;) Ressi tulloo kutileistakin...........

Mutta nyt juon vielä kupin kahvia ja rupean hommiin. Tänään pitäs vielä marjoja kerätä ja mehua keitellä. Huoh...

HAUSKAA VIIKKOA!!