Kirjotin äsken piiiitkät jutut ja perkule kaikki hävis!!! Jotain nappuloita painelin.... Mietin että alotanko jutut uudestaan vai heitänkö koneen pihalle....

Kesäloman ekat päivät lapset on riideellet, pyytäneet anteeks, äkkäilleet.... Eivät keksi mitään järkevää tekemistä. Imppu istuu vaan sohvalla kahtoo telkkaria, sen parhaat kaverit on mökillä ja toisten kavereiden luo ei voi lähteä. Ei näitten pienten leikit enää kiinnosta. Neidille pitäs jotain tekemistä keksiä.... Eilen oli paikallisessa lehessä ilmotus seurakunnanleiristä, leiri kestää pari päivää ja siellä nukutaan teltoissa. Aadolf ja Imppu innostu aluks leirille lähöstä. Illalla Aadolfin kanssa juteltiin leiristä
 -Jos siellä jotain virsiä laueletaan, niin heitän virskirjat nuotioon!
 - Eihän niin saa tehä.
 -Saapas. Minä en ruppee virsiä laulamaan!
 -No elä sitten lähe, äkkäile sitten täällä kotona.
 -Lähempäs leirille.
Enää en sanonu mitään. Täytyy tänään vielä ottaa leirille lähtö puheeks ja ilmottaa lapset leirille. Imppu on kerran ollut seurakunnan leirillä, mutta Aadolf ei ole vielä ollut millään leirillä.
Huomenna Imppu ja Aadolf lähtee Särkänniemeen retken järjestää Isännän työpaikka (Botnia). Lähtö on 8.00 linja-autolla, matkan varrella syövät Rusthollissa , perillä ovat 12 aikaan ja lähtö kotiin on 17.00. Lapset saa Särkänniemeen sellaset rannekkeet, että pääsevät niillä joka paikkaan. Ennen kotiin lähtöä syövät vielä eväät. Tämä lysti on ilmanen!!! Eli lapsille on tulossa mukava päivä! Impun kaveri lähtee retkelle mukaan ja Aadolf kulkee ohjaajan kanssa. Isäntä on ollut parina vuonna reissussa mukana, mutta nyt ei mahtunut mukaan.

Meille on tullut pihaan rottia!! Isäntä on pyydystänyt rotanpoikasia loukkuun, mutta iso rotta on vielä hengissä. Ärsyttäviä elukoita!!! Myrkkyä ollaan laitettu, mutta jostain syystä se ei tehoa. Isäntä eilen illalla istu takapihalla pyssyn kanssa ja ootti millon rotta tulee varaston alta.... =) Kissa ehkä täytyy ottaa, niin pääsis hiiristä ja rotista eroon. Käytiin illalla koko perheen voimalla naapurissa kyselemässä kissanpentuja. Ei ollut kissanpentuja vaan beaglen pentuja :) Ja kylläpä olikin suloisen näkösiä elukoita!! Koiranpentua ei otettu ;) Täytyy kysyä toisesta naapurista oisko siellä kissat saanut pentuja ja seurata lehtiä.

Naapur reissun jälkeen keitin vielä nokkoskeittoa. Oli muuten hyvää!! Tässä on ohje, jos joku haluaa kokeilla
           noin 1l nokkosen lehtiä
           2rkl voita
           3rkl jauhoja
           1 kasvisliemikuutio
           vettä
           valkopippuria (ite laitoin mustapippuria,kun ei ollu valkop.)
           2dl kermaa
Huuhdo nokkosen lehdet huolellisesti ja keitä niitä kiehuvassa vedessä 5 minuuttia. Huuhdo   kylmällä vedellä ja hienonna lehdet.
Sulata rasva, lisää jauhot ja anna kiehahtaa, mutta ei ruskistua. Kaada vesi ja kermat. Lisää nokkoset ja mausteet. Anna hautua 5-10 min. Keitä lisäks parit munat.

Tänään on ohjelmassa puukasan tekoa. Olen jo kasaa pari päivää tehny, mutta tänään teen loppuun. Isäntä lupas raivaussahalla siistiä tien vierestä pajukkoa pois ja tästä pihapiiristäkin pitäs levinneitä pihlajan oksia leikata. Illalla vois lämmitää sauna ja kutsua "vuokralaisetkin" saunomaan. Nyt pesemään Jäppikän kakkapyllyä ja nukuttumaan Nöppöstä ja kattomaan Seranon perhettä.