En ole sitten aikoihin päivittänyt blogiani... Jotenkin on ollut laiskuutta ilmassa tän blogin suhteen. Yritän nyt terästäytyä ja kirjotellan taas tänne jotain.

Eilen alkoi koulut ja arki alkoi tälle mäelle. Aadolfia jännitti kovasti kouluun lähtö. Sunnuntai iltana poika äkkäili ja osotti mieltään ihan kunnollakin. Ihemettelin aluks, että mikä ihme sillä on.... Aadolf oli jo sängyssään, niin menin vielä juttelemaan, ettei tartte huonolla mielellä nukkumaan mennä. Siinä siten selvis, että kouluun lähtö jännitti niin kovasti, että piti äkkäilemään ruveta.
Aadolf meni nyt kakkoselle ja Imppu jo viitoselle. Kummallekkin vaihtui opettajat. Aadolfin oma ope tulee tammikuussa takasin. Aadolfin luokalle oli tullut yksi poika lisää ja Impun luokalta lähti kaksi oppilasta pois.
Hyvin on mennyt nämä kaksi päivää ja tänään tuli jo läksyjäkin.
Lasten serkku lähti ekaluokalle ja on samassa koulussa Impun ja Aadolfin kanssa. Mukavaa!!

Nöppönen on kasvanut jo kovasti ja oppinut kaikkea uutta. Ukkeli painaa jo 11120g ja on 73,5cm pitkä. Ollaan syöty kiinteitä, peru ruuat ei vieläkään ole niitä parhamipia. Puurot ja hedelmä/marjasoseet on hyviä. Tissimaito on kaikkein parasta ruokaa!! Nöppönen ryömii kovaa vauhtia, pyllykin nousee jo siihen malliin, ettei mene kauaa kun konttaillaan. Kova on poika nauramaan, ei turhia itke. Yöt nukkuu aluksi omassa sängyssään, mutta 2-3 aikaan kitisee niin kovaa.että pitää ottaa viereen ja tissittely alkaa. Ei ole minusta kivaa. Neuvolassa lääkäri ehotti "tassuttelu hoitoa", mutta jotenkin olen yöllä, niin laiska etten jaksa.

Jäpikän kanssa minulla menee 100 kertaa päivässä hermot!! poika on niin kovapäinen ja haluaa ite tehä joka ikisen asian. En jaksa.... Iltasin on huono omatunto, kun poika rauhottuu unilleen ja minä kun olen pitkin päivää huutanut ja huutanut ja sanonut rumasti monta kertaa....Viime yönä nukuttiin vierekkäin, en raaskinut kantaa omaan sänkyyn.

Rinsessa odottaa kerhon alkua, ne alkaa ens viikolla. Tyttö on leikkinyt koko kesän serkkujen kanssa (muuttivat tuohon naapuriin). Nyt on Rinsessalla pitkä aika, kun serkut on hoidossa ja koulussa. Meijän naapureissa ei asu Rinsessan ikäsiä kavereita, niin päivät on nyt vähän pitkiä.
Tyttö oppi kesän aikana ajamaan ilman apupyöriä pyörällä. Alku kesänä Iskä irrotti apupyörät pois ja alkuksi autettiin, mutta muuten harjotus on ollut ihan oma toimista. Tänään jo ajeli tuon meijän alatien melkein kokoneen, matkaa on noin 200m.

Tykkään kovasti kun on syksy tulossa, vaikka kesä olikin aika kurja säitten takia. Syksyllä alkaa minun mielestä jotenkin "oikea elämä". Kesä on lomailua ja löhöilyä paitsi ei mulla :) On mukava keitellä mehua, kerätä metästä marjoja ja sieniä. Kelit on mukavan vilposat. Saa kutoa sukkia ja lapasia, sormet syyhyää moneen kutileeseen (joku meni ja hukkas mun puikon tänään, en voinut jatkaa sukan tekoa :( ) Syksyllä on mukava ulkoilla ja aloittaa jälleen lenkkeilyt ja muutkin harrastukset, esim posliininmaalaus. Ja mikä ehkä kaikkein parasta, illat pimenee ja saa polttaa kynttilöitä!!

Tässä muutama kuva meijän pojista

1817279.jpg
Nöppönen 6kk

1817291.jpg
Aadolf kalamies

1817300.jpg
Jäpikkä mustikassa


Hyvää alkanutta viikkoa ja syksyä!!

Mun on pakko löytää se puikko.... perkule.....!!